De nieuwe MINI Clubman

De nieuwe MINI Clubman blinkt uit door een zorgvuldig vernieuwd design, een uitgebreide reeks innovatieve uitrustingsfeatures en de nieuwste technologie op het gebied van bediening en connectiviteit. De kenmerkende MINI go kart-feeling gaat bij deze stationcar samen met een hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik en het rijden van lange afstanden.

Naast de welkbekende 6 deuren – de 4 portieren en de karakteristieke dubbele achterdeuren - krijgt de nieuwe MINI Clubman nu een extra dosis charisma dankzij nieuwe accenten voor exterieur en interieur. De nieuwste updates voor MINI Connected digitale services onderstrepen het progressieve, op lifestyle gerichte karakter van de nieuwe MINI Clubman. Daarnaast zorgen aantrekkelijke toevoegingen aan de optielijst en de Original MINI Accessories voor nog meer mogelijkheden als het gaat om personalisatie.
 

De station met stijl. Private lease vanaf € 399,- pm.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

De highlights
 • Kenmerkend frontdesign met nieuw ontworpen grille.
 • LED koplampen met Matrix functie voor het grootlicht.
 • Nieuwe LED mistlampen.
 • Standaard LED achterlichten, tegen meerprijs in Union Jack design.
 • Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black exterieur.
 • Nieuwe lichtmetalen wielen.
 • 10 millimeter verlaagd sportonderstel.
 • Nieuwe lederen bekleding en interieuroppervlakken.
 • Nieuw uitrustingsprogramma MINI Yours.
 • MINI Connected met nieuwe functies.
 • Groter aanbod Original MINI Accessories.
Zwartepoorte MINI Clubman led achterlichten
Standaard led achterlichten

De nieuwe MINI Clubman is nu standaard voorzien van LED-achterlichten. De lichtunits met chromen omlijsting zijn nu geïntegreerd in de achterdeuren. In combinatie met de optionele LED-koplampen of de adaptieve LED-koplampen zijn de achterlichten voorzien van een nieuw design dat verwijst naar de Britse afkomst van deze auto: een graphic-structuur die qua vorm is gebaseerd op de Union Jack. Het vlagmotief zorgt voor een onmiddellijke herkenbaarheid – zowel overdag als in het donker. Ook bij remmen is de Union Jack extra sterk te zien.

Zwartepoorte MINI Clubman grille
Een nieuwe grille

Specifieke kenmerken in de grille van de modellen MINI Cooper S Clubman en MINI Cooper SD Clubman vormen het hexagonale roosterpatroon in plaats van de horizontale lamellen en de individuele chromen lamel in de luchtinlaat daaronder alsmede het met chroom afgewerkte embleem met een rode ‘S’ in het midden.

Zwartepoorte MINI Clubman led koplamp
Adaptieve LED-koplampen met Matrix functie.

De adaptieve LED-koplampen met Matrix functie voor het grootlicht zijn een nieuwe optie. Ze zijn voorzien van een inzetstuk in de koplamp die de lichtbundels automatisch aanpast op de wegsituatie. In stadsverkeer en bij beperkt zicht als gevolg van de weersomstandigheden worden de wegranden beter verlicht. Bij het rijden op snelwegen is het mogelijk om het bereik van het grootlicht op selectieve wijze te vergroten.

Daarnaast beschikken de adaptieve LED-koplampen van de nieuwe MINI Clubman nu over een automatische dimfunctie, wat voor een groter zichtbereik zorgt terwijl tegelijkertijd de kans op verblinding voor andere weggebruikers wordt verminderd. Dat gebeurt bij snelheden boven de 70 km/h. Zodra de frontcamera van de nieuwe MINI Clubman een tegemoetkomende auto of voorligger waarneemt, wordt de plek waar die auto rijdt alleen verlicht door dimlicht.

Zwartepoorte MINI Clubman 6 deuren